Для написання контенту у Jekyll використовується Markdown, простий текстовий формат, який конвертується в HTML. Ось кілька основних файлів та папок, які ви зможете використовувати для створення контенту:
- _posts: Це папка, де розміщуються пости блогу. Файли в цій папці повинні мати ім’я у форматі
рік-місяць-день-назва.md
, де вміст поста записується у форматі Markdown. - _pages: Якщо ви хочете створити сторінки, що не є постами блогу, ви можете розмістити їх у цій папці. Файли також мають мати розширення
.md
. - _layouts: У цій папці знаходяться шаблони для сторінок. Ви можете створити власні шаблони або використовувати вбудовані.
- _includes: Тут розміщуються фрагменти коду, які ви можете включити в свої сторінки за допомогою тегу
{% include file_name.html %}
. - index.md або index.html: Це головна сторінка вашого сайту. Ви можете створити файл
index.md
абоindex.html
у кореневій папці проекту і наповнити його вмістом.
Після створення файлу з контентом ви можете використовувати синтаксис Markdown для форматування тексту, вставлення посилань, зображень, списків тощо. Наприклад:
---
layout: post
title: Мій перший пост
---
Це мій перший пост блогу!
## Важливий заголовок
Це абзац тексту. Ви також можете додати посилання: [Посилання](https://www.example.com).
![Зображення](/шлях/до/зображення.jpg)
- Список елементів
- Інший елемент списку
Коли ви збережете цей файл у папці _posts
з ім’ям у форматі рік-місяць-день-назва.md
, Jekyll автоматично згенерує HTML-файл для цього поста, який буде відображений на вашому сайті.