Які саме файли та папки використовувати для написання контенту у Jekyll?

Для написання контенту у Jekyll використовується Markdown, простий текстовий формат, який конвертується в HTML. Ось кілька основних файлів та папок, які ви зможете використовувати для створення контенту:

1. _posts: Це папка, де розміщуються пости блогу. Файли в цій папці повинні мати ім’я у форматі рік-місяць-день-назва.md, де вміст поста записується у форматі Markdown.
  2. _pages: Якщо ви хочете створити сторінки, що не є постами блогу, ви можете розмістити їх у цій папці. Файли також мають мати розширення .md.
  3. _layouts: У цій папці знаходяться шаблони для сторінок. Ви можете створити власні шаблони або використовувати вбудовані.
  4. _includes: Тут розміщуються фрагменти коду, які ви можете включити в свої сторінки за допомогою тегу {% include file_name.html %}.
  5. index.md або index.html: Це головна сторінка вашого сайту. Ви можете створити файл index.md або index.html у кореневій папці проекту і наповнити його вмістом.

Після створення файлу з контентом ви можете використовувати синтаксис Markdown для форматування тексту, вставлення посилань, зображень, списків тощо. Наприклад:

---
layout: post
title: Мій перший пост
---

Це мій перший пост блогу!

## Важливий заголовок

Це абзац тексту. Ви також можете додати посилання: [Посилання](https://www.example.com).

![Зображення](/шлях/до/зображення.jpg)

- Список елементів
- Інший елемент списку

Коли ви збережете цей файл у папці _posts з ім’ям у форматі рік-місяць-день-назва.md, Jekyll автоматично згенерує HTML-файл для цього поста, який буде відображений на вашому сайті.